Polityka prywatności

Strona główna Polityka prywatności

Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Toruńskiego zwraca szczególną uwagę na poszanowanie prywatności użytkowników odwiedzających serwis pupchelmza.pl. W dziennikach logów serwerów oraz systemów statystyk gromadzone są dane wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania i polepszania działania serwisu pupchelmza.pl. Nie prowadzimy działań mających na celu identyfikowanie użytkowników serwisu pupchelmza.pl, z wyłączeniem przypadku podania przez użytkownika danych osobowych w formularzu kontaktowym. Żadne dane jednoznacznie identyfikujące osoby nie są przekazywane do jakiejkolwiek strony trzeciej.

Gromadzenie danych

Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Toruńskiego przechowuje zapytania HTTP kierowane do serwera. Oznacza to, że znamy publiczne adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego serwisu. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Witryny pupchelmza.pl wykorzystują system statystyk Google Analytics i z niego pozyskują m.in.:

  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do witryn pupchelmza nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika

Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi serwisy pupchelmza.pl. Dla zapewnienia jak najwyższej jakości serwisu, okazjonalnie analizujemy pliki z logami w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, itp.

Wykorzystywanie danych

Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem oraz siecią PUP. Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu. Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą zastosowanych na stronie elektronicznych formularzy kontaktowych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami regulującymi przetwarzanie danych osobowych (przede wszystkim w celu realizacji usług wynikających z zadań nałożonych na Urząd przez przepisy), zgodnie z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Zbiory zgromadzonych danych osobowych użytkowników podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Urzędu, zgodnie z polityką ochrony danych osobowych Powiatowego Urzędu Pracy dla Powiatu Toruńskiego.

Wykorzystanie plików cookies

Mechanizm cookies stosowany na witrynach pupchelmza.pl nie służy do zbierania jakichkolwiek informacji o użytkownikach odwiedzających witrynę, w szczególności danych osobowych. Przedmiotem działania plików cookies tworzonych przez serwisy pupchelmza.pl jest określenie preferencji użytkownika do przeglądania strony, jak również zebranie podstawowych danych statystycznych dla zliczania odwiedzin na stronie. Witryny pupchelmza.pl stosują sesyjne pliki cookie.

System zarządzania treścią, na którym bazuje strona wup.torun.pl używa następujących plików cookie:

Nazwa Cookie Opis
wp-settings-1, wp-settings-time-1 Są one używane, aby dostosować widok interfejsu administratora, a także główny interfejs witryny (jeśli zdefiniowana) dla zalogowanych użytkowników.
wordpress_test_cookie Cookie ustawiane przez system WordPress w celu sprawdzenia, czy jest możliwe zapisywanie plików cookie przez przeglądarkę użytkownika.
__utma Google Analytics używa tego pliku cookie, aby śledzić, ile razy użytkownik był na stronie, kiedy po raz pierwszy odwiedził, a kiedy ostatnio odwiedził serwis.
__utmb, __utmc Google Analytics wykorzystuje te dwa ciasteczka do ustanowienia sesji użytkownika. __utmb zapisuje znaczniki czasu dla wejścia na stronę, podczas gdy __ utmc zapisuje znacznik czasu, gdy użytkownik opuszcza witrynę. Jeżeli którykolwiek z tych dwóch plików cookie jest niedostępny, późniejsza aktywność użytkownika inicjuje rozpoczęcie nowej sesji.
__utmz Ten plik cookie jest używany do śledzenia skąd pochodzą odwiedzający witrynę. Może to być wyszukiwarka, link kliknięty z określonej witryny, link z wiadomości e-mail, itp. To cookie także zapisuje dane geolokalizacyjne odwiedzającego.
load_mobile Cookie odpowiedzialne za wczytywanie wersji mobilnej lub zwykłej w zależności od tego, czy:

  • użytkownik wchodzi na stronę z urządzenia mobilnego czy z komputera,
  • lub wybrał, że chce przeglądać wersję mobilną serwisu na komputerze, albo chce przeglądać wersję zwykłą na urządzeniu mobilnym.
gwk_font_size Może przyjmować następujące wartości:

  • medium – ustawia średni rozmiar czcionki
  • large – ustawia duży rozmiar czcionki
gwk_high_contrast Cookie odpowiedzialne za wyświetlanie serwisu w wysokim kontraście.
cookieAlert Cookie przechowuje informację, czy u użytkownika wyświetlił się komunikat o nowej polityce prywatności. Cookie zostaje utworzone tylko wtedy, gdy użytkownik kliknie na link „Zapoznałem się – Zamknij”.

 

Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na przechowywanie wyżej wymienionych plików cookies, mogą Państwo wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Państwa przeglądarki internetowej, zgodnie z poniższymi instrukcjami:

Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies dla serwisów pupchelmza.pl oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym witryny pupchelmza.pl będą przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

Korzystanie z witryn oznacza zgodę na zapis lub wykorzystanie plików cookies. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach stron internetowych pupchelmza.pl.

Kontakt

W przypadku Państwa pytań dotyczących stosowanej przez Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Toruńskiego polityki prywatności, prosimy o kontakt na adres Urzędu lub pocztą elektroniczną na adres informatyk@pupchelmza.pl.

Ilość wyświetleń: 9359